S postupným nárůstem obezity se nyní stávájí častým tématem ztučnělá játra a ztučnělá slinivka břišní. Jedná se o další složku metabolického syndromu?
Ztučnělá játra už se v podvědomí odborníků pohybují delší dobu, nicménně ztučnělá slinivka je nyní čím dál tím častěji vídaným problémem spojeným především s životním stylem. Jedná se o hromadění tuku v těchto orgánech, což může vést k dalším problémům jako je například inzulínová rezistence, diabetes mellitus II, ateroskleróza či karcinom slinivky.
V současnosti je nealkoholické ztučnění jater považováno za nejčastější příčinu chronického onemocnění jater, ve vyspělých zemích se s tímto problémem potýká až 30% lidí a incidence stále stoupá, bohužel i v dětské populaci. Ztučnění může vést až k nealkoholické steatohepatitidě.
Ztučnělá slinivka břišní je spojována s inzulínovou rezistencí, podvýživou, obezitou, metabolickým syndromem, střevní dysbiózou či propustností střev. Právě obezita a metabolický syndrom se jeví jako nejčastější příčiny tohoto onemocnění.
V tomto webináři vás Antony Haynes, RNT seznámí s aktuálním výskytem ztučnění jater a slinivky břišní, vysvětlí vám nejčastější příčiny i následky a zaměří se také na zajímavé poznatky k ose střeva-játra-slinivka. Součástí webináře jsou i detailní postupy z nutriční medicíny a praktické tipy na efektivní doplňky stravy, které jsou v terapii ztučnělých jater a slinivky úspěšné.
Antony Haynes RNT BA (Hons) Dip ION vede svou privátní praxi již 30 rokem a je jedním z nejzkušenějších registrovaných nutričních terapeutů ve Velké Británii. Je jedním z prvních praktiků, který již v roce 1992 implementoval do svého poradenství principy Funkční Medicíny. Skrze pravidelné přednášky a webináře Antony po celou dobu své praxe vzdělává nejen laickou veřejnost, ale i své kolegy. V klinické praxi se zaměřuje se na složité případy autoimunitních onemocnění, má velké zkušenosti s onemocněním trávicího traktu včetně SIBO, únavovým syndromem, kožními problémy a redukovanými kognitivními funkcemi. Posledních 9 let se zaměřuje na široké spektrum virových infekcí, jmenovitě na: EBV, HHV-6, VZV, HSV-1, HSV-2, HPV, parvoviry a Coxsackie viry. Je také úspěšným a ceněným autorem dvou knih o výživě. “The Insulin Factor” (vydáno v roce 2004) a “The Food Intolerance Bible” (vydáno v roce 2005). Je pravidelným hostem různých televizní a radiových pořadů. V březnu 2011 byla Antonymu prestižním magazínem CAM udělena cena “Outstanding Practice” za jeho letité předávání vědomostí a zkušeností, inspirování a motivování jak praktiků tak klientů.
Obtížnost |
|
---|---|
Délka kurzu | 88 minut |
Hodnocení / certifikát | Ano |
Technické požadavky |
Pro odborníky
Dostupné pouze pro přihlášené odborníkyPodobné kurzy