jednotlivý kurz

Potravinové alergie, intolerance
a nesnášenlivosti

Podrobnosti

Reaktivita a zvýšená citlivost na různé složky potravin v posledních desetiletích narůstají jak u dětí, tak u dospělých. Odhaduje se, že různě závažnou formou alergie či potravinové intolerance trpí 9 z 10 osob. U někoho je průběh zanedbatelný, u někoho je však vážný a trvalého charakteru. Jak to, že jsou alergie v dnešní době tak běžné? Co k jejich vzniku přispívá? 
 
Kateřina Boesenberg, ND vás provede touto aktuální problematikou od začátku až do konce. Vysvětlí vám charakter jednotlivých reakcí a jak je rozpoznat. V detailu rozebírá reakce IgE, IgG, enzymatickou nedostatečnost způsobující reaktivitu (laktáza, histamin, aminy), salicylátovou intoleranci, glutamáty a další časté reakce. Součástí přednášky je i problematika mléčných výrobků, pšenice, lepku a jejich fragmentů, které mimo klasických alergických reakcí mohou také přispět k neurologickým projevům u dětí. 

Lektorka vysvětlí příčiny vzniku potravinových alergií (od narození až po dospělost), jak se v těle chovají, jak a proč se jejich charakter může během života měnit a projevovat se ekzémy, chronickou rýmou nebo třeba častými záněty močového měchýře. Seznámí vás s křížově reaktivními potravinami. Hovoří o epigenetických aspektech i raném vývoji dítěte. Diskutuje vhodnost eliminace potravin, různých druhů diagnostických testů (jak západní, tak funkční medicíny) a věnuje se i vhodnosti aplikace doplňků stravy a fytoretapeutik. Nabízí postup ke zjištění a vyřešení řady potravinových reaktivit u dětí i dospělých. 

Tento webinář je také součástí MINISÉRIE Lupénka a MINISÉRIE Ekzémy. 

Co se dozvíte

  • Jaké jsou nečastější alergické reakce a jak je rozpoznat
  • Nejčastější příčiny vzniku alergií a jak s nimi efektivně pracovat
  • Jaká je role zažívacího traktu a imunitního systému při vzniku a udržování alergických reakcí
  • Problematika křížové reaktivity
  • Rozlišení a vysvětlení IgE (pravých alergií), IgG reakcí, intolerance (laktáza, histamin, aminy, glutamáty, salicyláty) a jejich dopadu na zdraví
  • Možný postup řešení výše zmíněných reaktivit
  • Seznam doplňků stravy, nutrientů a fytoterapeutik používaných k řešení alergických projevů

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře v českém jazyce (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf v českém jazyce

O lektorovi

Boesenberg, Kateřina, ND

Kateřina Boesenberg BHSc. ND se oborům nutriční výživy a celostní přírodní medicíny začala věnovat v roce 2001 na Australian College of Natural Therapies (Sydney, Austrálie). Odborné obory klinické naturopatie a klinické nutriční medicíny (Dip. Nut. 2005, Adv. ND 2006) pak vystudovala na prestižní Nature Care College v Sydney. Po jejich dokončení si nejdříve rozšířila vzdělání o diplom z univerzity Charlese Sturta v oboru Health Sciences (2007) a následně o kvalifikace u Institutu Funkční Medicíny v Británii (2012-14). V soukromé praxi, kterou vede od roku 2005 (Sydney, Praha), se specializuje na nedostatky imunitního systému, autoimunitní onemocnění, hormonální nerovnováhu a obtíže zažívacího traktu. V současnosti se kromě privátní praxe věnuje převážně přednáškové a lektorské činnosti. Je prezidentkou České Naturopatické Společnosti, asociace podporující rozvoj klinické naturopatie v České republice a zakladatelkou a ředitelkou Školy Klinické Naturopatie. V letech 2018 – 2020 zastávala pozici Předsedkyně Evropského výboru Světové naturopatické federace a zároveň byla členkou jejího exekutivního výboru.


 

Základní údaje

Obtížnost
Počet lekcí 1
Délka kurzu 126 minut
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter