jednotlivý kurz

Optimalizace omega 3 ve stravě

Podrobnosti

Omega 3 mastné kyseliny (MK) jsou pro nás esenciální živinou. To, že mají význam pro vývoj zraku a mozku dětí, podporují kognitivní funkce a pomáhají tak při udržování duševního zdraví, blokují zánětlivé procesy, podporují imunitní systém a mají význam pro kardiovaskulární zdraví, již řada z nás ví. Větším oříškem, se kterým si spousta z nás láme hlavu, je to, jak denně sníst dostatečné množsví tak, abychom mohli těchto výše uvedených benefitů využít. A to nejen u dospělých, ale i u dětí.

Ponořte se do dalšího informacemi nabitého webináře s Ing. Hanou Stříteckou PhD. Poradí vám, v jakých potravinách a surovinách omega 3 MK najdeme a jaká je vstřebatelnost a využitelnost jednotlivých typů omega 3 MK. Vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými potravinami rostlinného i živočišného původu. Podělí se s vámi o cenné rady, které vám pomohou při volbě potravin bohatých na omega 3 MK. Vysvětlí problematiku ryb a jejich správného výběru. Součástí přednášky jsou i omega 6 MK, které mohou být vnímany jako negativní pro naše zdraví. Ing. Hana Střítecká vám poradí, jak správně nakombinovat jídelníček, aby byl bohatý na omega 3 MK bez zbytečného navyšování omega 6, a to například i v případě, že jste vegan, vegetarián a nebo vaše dítě nejí ryby. 

 

Co se dozvíte

  • K čemu omega 3 MK potřebujeme
  • Kde všude omega 3 MK najdeme
  • Jaký je rozdíl mezi rostlinnými a živočisnými omega 3 MK
  • Výživová a zdravotní tvrzení o omega 3 MK
  • Kolik a jakých omega 3 MK bychom měli v jídelníčku mít
  • Jaké jsou nejlepší rostlinné zdroje omega 3 MK
  • Jaké jsou nejlepší živočišné zdroje omega 3 MK
  • Na co si dát pozor u doplňků stravy s omega 3 MK

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf
  • Zdroje a literatura součástí prezentace

O lektorovi

Střítecká, Hana Ing. Ph.D.

Ing. Hana Střítecká, Ph.D. se po studiu na VŠ Chemicko-technologické odklonila od chemické technologie a začala se dovzdělávat v oblasti fyziologie, výživy člověka a procesní hygieny potravin. Toto vzdělávání zakončila atestací v oboru. Následně absolvovala několik odborných stáží v problematice práce v poradně výživy, prevence a ovlivňování obezity a kurzů pořádaných IPVZ v oblasti výživy, biochemie stárnutí a léčivých rostlin, Potravinářskou komorou v oblasti kvality potravin a další studium. Získala tak osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu v oboru odborný pracovník v ochraně a podpoře veřejného zdraví a nutriční terapeut. Zároveň je i autorizovanou osobou pro kvalifikační standard 69-042-N Výživový poradce, vysokoškolský pedagog, školitel kurzů a seminářů o výživě pro laickou i odbornou veřejnost. Jako člen několika českých i zahraničních společností (Společnost pro výživu, The European Association for the Study of Obesity, The European Federation of the Associations of Dieticians) se snaží zvyšovat povědomí běžné populace o problémech spojených s obezitou nebo jak se orientovat v nabídce potravin. Je jedním z garantů projektu www.sdetmiprotiobezite.cz. Je ředitelka a spoluautorkou kritérií pro udělování loga „čteme etikety za vás“ projektu FÉR potravina. Dlouhodobě spolupracuje s pořady A DOST!, Černé ovce , Radioporadnou Českého rozhlasu HK a časopisem dTest. Vlastní poradnou se snaží své teoretické znalosti převést do běžné poradenské praxe.

Základní údaje

Obtížnost
Počet lekcí 1
Délka kurzu 60 minut
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter