jednotlivý kurz

Metabolická flexibilita a autofagie

Podrobnosti

Půsty a přerušované hladovění, pro člověka ten nejpřirozenější způsob stravování, se v posledních letech těší velké pozornosti a oblibě. Čím dál tím více studií totiž potvrzuje, že současný trend neustálého přísunu potravy (navíc mnohdy průmyslově zpracované) má negativní vliv na naše zdraví a je příčinou mnoha civilizačních onemocnění jako je např. metabolický syndrom, cukrovka a dalších chronických degenerativních chorob. Metabolická nepružnost, která vzniká právě z nadbytečné konzumace jídla je také úzce spojena s obezitou, která je faktorem číslo jedna v úmrtí celosvětově. Průzkumy z posledních let nám ukazují, že obezitou trpí 25 - 30 % populace v každé zemi. 

Právě metabolická flexibilita, tedy schopnost organismu přizpůsobit metabolismus potřebám organismu a zároveň dostupnosti přijímaných živin je jedním ze způsobů, jak předcházet zmíněným nemocem a zlepšit regenerační schopnost organismu.

V tomto webináři Antony Haynes RNT sdílí, jak můžete jednoduše a efektivně metabolickou flexibilitu u svých klientů nastartovat, hovoří o různých typech stravování a jaké doplňky stravy jsou v různých instancích vhodné včetně jejich dávkování. 

Dozvíte se například, jaký je rozdíl mezi přerušovaným půstem a dietou napodobující hladovění (FMD), která má nespočet benefitů: dochází ke snížení hladiny glykogenu, leptinu, tělesné hmotnosti, oxidačního stresu a také prozánětlivých cytokinů. Naopak zvyšuje lipolýzu, citlivost na inzulín, autofagii a podporuje funkci mitochondrií. Na rozdíl od hladovění však FMD méně zatěžuje tělo, udržuje ho pořád vyživené a zásobené elektrolyty. Může to být tedy skvělý nástroj pro vaše klienty k efektivnímu, přesto nenásilnému hubnutí, zvýšení energie a kvality života.

Co se dozvíte

  • Jaký je rozdíl mezi metabolickou flexibilitou a metabolickou nepružností, co to je metabolický přepínač
  • Jak fungují mitochondriální mechanismy
  • Jak zlepšit metabolickou flexibilitu
  • Jaké typy přerušovaného půstu kdy použít
  • Jaké doplňky stravy jsou vhodné
  • Co to je autofagie a jak ji pomocí půstu zdravě nastartovat
  • Jak funguje tzv. Fast Mimicking Diet, tedy dieta napodobující hladovění a jaké má výhody oproti půstům
  • 3 příklady nastavení doplňků stravy k efektivní stimulaci metabolické flexibility

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře v angličtině s českými titulky (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf v českém jazyce
  • Prezentaci v pdf v originále (angličtina)
  • Transkript webináře v českém jazyce
  • Doporučenou literaturu, zdroje, studie (součást ppt prezentace)
  • Certifikát o absolvování webináře (po úspěšném splnění testu, který najdete ve svém účtu v sekci Certifikáty)

O lektorovi

Haynes, Antony, RNT

Antony Haynes RNT BA (Hons) Dip ION vede svou privátní praxi již 30 rokem a je jedním z nejzkušenějších registrovaných nutričních terapeutů ve Velké Británii. Je jedním z prvních praktiků, který již v roce 1992 implementoval do svého poradenství principy Funkční Medicíny. Skrze pravidelné přednášky a webináře Antony po celou dobu své praxe vzdělává nejen laickou veřejnost, ale i své kolegy. V klinické praxi se zaměřuje se na složité případy autoimunitních onemocnění, má velké zkušenosti s onemocněním trávicího traktu včetně SIBO, únavovým syndromem, kožními problémy a redukovanými kognitivními funkcemi. Posledních 9 let se zaměřuje na široké spektrum virových infekcí, jmenovitě na: EBV, HHV-6, VZV, HSV-1, HSV-2, HPV, parvoviry a Coxsackie viry. Je také úspěšným a ceněným autorem dvou knih o výživě. “The Insulin Factor” (vydáno v roce 2004) a “The Food Intolerance Bible” (vydáno v roce 2005). Je pravidelným hostem různých televizní a radiových pořadů. V březnu 2011 byla Antonymu prestižním magazínem CAM udělena cena “Outstanding Practice” za jeho letité předávání vědomostí a zkušeností, inspirování a motivování jak praktiků tak klientů.

Základní údaje

Obtížnost
Délka kurzu 58 minut
Hodnocení / certifikát Ano
Technické požadavky

Pro odborníky

Dostupné pouze pro přihlášené odborníky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter