Lupénka. Autoimunitní zánět prezentující se nadměrnou tvorbou kožních buněk tvořících na pokožce silná, šupinatá, zanícená, bolavá a svědivá zarudlá místa. V některých případech tento systémový zánět zasahuje i klouby, což ještě více zhoršuje kvalitu života klienta. Jedinci, kteří lupénkou trpí jsou zároveň rizikovou skupinou pro vznik diabetu, metabolického syndromu, kardiovaskulárních obtíží a mrtvice.
V tomto webináři britská nutriční terapeutka Christine Bailey komplexně hovoří o všech základních aspektech, které je třeba při řešení lupénky brát v potaz.
Probírá faktory, které lupénku způsobují i zhoršují, a vysvětluje, které laboratorní testy bude klient pravděpodobně muset podstoupit k lepšímu rozklíčování anamnézy.
V detailu hovoří o několika možných typech úpravy jídelníčku, které lze vyzkoušet. Nabízí posluchači seznam potravin, kterým je vhodné se vyvarovat, a které je dobré naopak do stravy pravidelně zahrnout. Informace podkládá řadou studií, které si posluchač může následně prostudovat.
Vysvětluje i další důležité aspekty - spojení mezi lupénkou, propustností střev a kvalitou mikrobiomu, vliv stresu či slunečního svitu. Nabízí další terapie, které jsou úspěšně používány ke zmírňování příznaků. Analyzuje specifické doplňky stravy (od acetyl-glutathionu, přes glycin, bifido infantis až po emulgovaný kurkumin), které mají na lupénku pozitivní vliv, a vysvětluje, jak je používat.
Nabízí možné strategie, se kterými bude klient i terapeut systematicky pracovat ke zmírnění příznaků.
Tento webinář je také součástí MINISÉRIE Lupénka.
Christine Bailey, MSc. je ve Velké Británii oceněnou registrovanou odbornicí na výživu (BANT) a zdravé stravování. Od roku 1999 je také kuchařkou a autorkou. S vášní pro tvorbu delikátních a výživných receptů má Christine pověst člověka, který dokáže nadchnout ostatní pro zdravé, opravdové jídlo. Christine má hluboké akademické a vědecké základy – získala dva bakalářské tituly, jeden magisterský, dále pokračovala v postgraduálním vzdělávání ve výživě a kuchařském vzdělávání. Je držitelkou plné kvalifikace ve Funkční Medicíně. Je vyhledávanou konzultantkou mnoha společností a přispěvovatelkou do celostátního tisku. Pořádá lekce “Výživného vaření” včetně populárních lekcí pro děti. Vyvíjí nové recepty a produkty pro široké spektrum společnosti, pravidelně se objevuje v médiích diskutujících na téma stravy, výživy a fitness. Při své práci výživové konzultantky Christine používá EBM (vědecký výzkum založený na důkazech), neustále monitoruje nové studie a publikace, které se objevují v médiích. Pevně věří v co nejjednodušší cestu a zaměřuje se na výživově skutečně hodnotnou stravu. ”Výživa by neměla být komplikovaná”, říká. “Není to o dělání velkých změn nebo následování výstředních diet. Naprosto dostačující je v průběhu času krok po kroku měnit stravovací návyky a budovat zdravý způsob života.”
Podobné kurzy